DSP Kachels logo

Kachel laten plaatsen door DSP

Bezoek onze showroom!

Wij helpen je graag verder met het uitzoeken van de perfecte kachel die wij vanzelfsprekend ook installeren!

Je bent van harte welkom in onze showrooms in Rosmalen en Drunen!

Ons assortiment bestaat o.a. uit de volgende merken: Altech, Charlton & Jenrick, Dovre, Jacobus, Jydepejsen, Olsberg, Spartherm en Wanders.

Direct een GRATIS offerte!

Vind de perfecte kachel voor jouw thuis bij DSP Kachels

DSP Kachels is dé bestemming voor wie op zoek is naar de perfecte kachel om warmte en sfeer aan zijn of haar huis toe te voegen. In onze showroom nabij Den Bosch, zijn de kachels in het echt te bekijken. Daarnaast staat ons deskundige team klaar om je te voorzien van passend advies, zodat je de kachel kunt vinden die perfect bij jouw wensen en behoeften past. 

Na aankoop van jouw nieuwe kachel zorgen we dat deze vakkundig wordt geïnstalleerd bij jouw thuis. Het is natuurlijk belangrijk dat de rook van jouw kachel veilig afgevoerd kan worden. Daarom leggen we ook meteen een professioneel rookkanaal aan. 

Ons ervaren team zorgt ervoor dat jouw nieuwe kachel veilig en efficiënt wordt geïnstalleerd, zodat je snel kunt genieten van de warmte en sfeer die het met zich meebrengt. 

Authentieke kachel
Houtkachel in kamer

Een rookkanaal voor jouw kachel of open haard

Pelletkachels en open haarden winnen steeds meer aan populariteit vanwege de warmte en gezelligheid die ze in huis brengen. Als je al in het bezit bent van een pelletkachel of open haard, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de rook op een veilige en efficiënte manier wordt afgevoerd. Dit kan worden bereikt door je kachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal, of door een compleet nieuw rookkanaal te laten aanleggen.

Het aanleggen van rookkanalen vereist deskundigheid en professionaliteit. Heb je onlangs een pelletkachel of open haard aangeschaft en ben je op zoek naar een betrouwbare partner om een rookkanaal te laten installeren? Of wil je beoordelen of je bestaande rookkanaal geschikt is voor jouw nieuwe aanwinst? Neem contact op met DSP Kachels. Onze ervaren monteurs staan garant voor vakkundige en veilige installatie.

Installatie van een flexibel rookkanaal

Een flexibel rookkanaal is een RVS kachelpijp die zorgvuldig wordt geïnstalleerd in een bestaand stenen rookkanaal. Het grote voordeel van deze aanpak is dat het de risico’s op schoorsteenbrand aanzienlijk vermindert in vergelijking met een stenen rookkanaal zonder flexibel rookkanaal.

Als je overweegt om een flexibel rookkanaal aan te schaffen, dan bieden wij diverse opties:

 

charlton-jenrick-purevision-lpv8-houtkachel-op-pootjes-thumbnail

Rookkanaaloplossingen voor jouw kachel

Of je nu overweegt om een pelletkachel, open haard of een andere kachel met rookafvoer aan te sluiten op een rookkanaal, bij DSP Kachels bieden we professionele oplossingen. Pelletkachels, die bekend staan als milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele houtkachels, branden op gerecyclede houtpellets, wat de duurzaamheid bevordert. 

Heb je al een bestaand rookkanaal in je huis? Dan kunnen wij jouw pelletkachel hier veilig en vakkundig op aansluiten. Voor de installatie inspecteren we grondig of het rookkanaal geschikt is, volgens de geldende wetgeving en veiligheidsvoorschriften. In Nederland is bijvoorbeeld een afvoerbuis door de gevel niet toegestaan, en net als bij traditionele houtkachels, moet het rookkanaal voor pelletkachels, open haarden en allesbranders boven de dakrand uitkomen. 

Bovendien raden we aan om een camera-inspectie uit te voeren voordat je de aansluiting maakt. Met een camera-inspectie vermijd je potentiële noodsituaties zoals schoorsteenbranden of koolmonoxidevergiftiging. Tijdens deze inspectie sporen we ook andere mogelijke problemen op, zoals metselwerk scheuren, aanwezigheid van asbest, vogelnesten, en de aanwezigheid van creosoot, een brandbare substantie. 

Het is belangrijk om te weten dat camera-inspectie niet wettelijk verplicht is, maar sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen het aanbevelen. Kies nu voor een camera-inspectie ter waarde van €125 bij DSP Kachels en profiteer van onze gratis schoorsteenveegservice. Neem contact met ons op voor meer informatie over beschikbare mogelijkheden!

Dubbelwandige of enkelwandige kachelpijp

Bij de aanleg van een rookkanaal kun je kiezen voor een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp. Een enkelwandige pijp biedt over het algemeen een hoger rendement voor je kachel, maar is niet geschikt om rechtstreeks door een buitenmuur te plaatsen. Wel kun je er je kachel mee verbinden aan een bestaande schoorsteen of rookkanaal. Aan de andere kant zijn dubbelwandige kachelpijpen doorgaans veiliger dankzij hun isolatiemateriaal, waardoor de buitenwand minder hitte afgeeft.

Wil je weten welke kachelpijp het meest geschikt is voor jouw situatie? Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend meer informatie aan!

Houtkachel met houtblokken

Wat zijn de kosten voor het installeren van een rookkanaal?

De exacte kosten voor het aanleggen van een rookkanaal variëren afhankelijk van diverse factoren, zoals de benodigde lengte van het rookkanaal en eventuele bochten of obstakels. Wil je een nauwkeurige prijsindicatie ontvangen voor het aanleggen of verwijderen van een rookkanaal in jouw woning? Dan raden we aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Bij ons is het verkrijgen van een offerte altijd kosteloos en zonder verplichtingen.

DSP Kachels is een onderdeel van DSP Dakdekkers. 

Onze merken

Direct een GRATIS offerte aanvragen!

Supersnel aangevraagd!

Modern glass corner fireplace wall

Wij worden beoordeeld met een 5/5!